Köpråd: Citroën Jumpy - 2013 L2H1 | Tjänstefordon

Hej! Ska riva igång ett företag och är i behov utav en tjänstebil med typen större skåp. Har generellt hört rätt dåligt om just franska bilar men med undantag för Peugot Expert...? Ska såklart köpa bilen ny så vi får med nybilsgarantin på 3 år (ev. + 1/2 år). Har varit och pratat med återförsäljare på Nissan, Renault, Ford, Volkswagen och då Citroen ( Transport fordonen ). ------------------ När vi hört oss för så är Citroen generellt en rätt kass bil? Vad är det som gör den så fel och knas? Alla bilar ska väl ändå hålla om man är snäll mot växellådan, servar bilen och håller efter grejerna. Tanken är att i slutändan ha ett så högt andrahandsvärde som möjligt för att sen kunna byta upp sig - såklart. Det är bara jag och min kollega som kommer ratta fordonet.. Läste att Citroen Jumpy årsm. 2013 bygger på samma plattform som Peugot Expert 2008. Så på pappret så har Citroen redan rullat i 5 år, ruffley. Så måndagsproblemen borde vara lösta, Toyota kommer också börja bygga sina kommande transportbilar efter Peugot / Citroen plattformen enligt "Vibilägare". Det jag framförallt är ute efter av er är inputs, åsikter och tankar för att kunna fatta ett så bra beslut som möjligt. Vi vill såklart komma "billigt" undan men är ändå redo att betala för kvalitét, dock inte Volkswagen / Mercedes riktigt ännu.. Cittran ser ändå lite småfräck ut, som krydda på moset och hade bäst hyttlösningar för förvaring utav papper etc.. Samt att på pappret ser det ut som att man får mest bil för pengarna med Citroenen! Åsikter, inputs! Ropa hej och spy galla, ös på! Erfarenheter, rubbet!



Svar på inlägget: Köpråd: Citroën Jumpy - 2013 L2H1 | Tjänstefordon



Även Jumpy har ju sett exakt likadan ut sen 2008. Jumpy och Expert är samma bil förutom märket i grillen och på ratten.. Har många kunder som haft en Jumpy/Expert i tre år och som sedan köpt en ny likadan bil, det förmodar jag betyder att dom varit nöjda med sin bil, annars hade man ju aldrig köpt en likadan igen. Har ju själv såklart kört ett hundratal olika Jumpy/Expert genom åren och det är helt klart en komfortabel bil att köra. Personligen tycker jag man åker bekvämare dessa än i Caddy/Transporter som är på tog för bullrig och hårda säten för min smak. För att spara pengar kan man ju köpa en effektsvagare turbodiesel och sedan köpa till trim-mjukvara till denne. Prissteget mellan motorstorlekarna är ofta rätt stort på bilarna orginal, och en mjukvara kostar bara runt 5k plus moms. Takräcken tex behöver man inte heller köpa hos ÅF för flera tusen kr utan det finns ju mer prisvärda alternativ som är minst lika bra, tex www.rhinostore.se som har räcken till Jumpyn som är snygga, rejäla och bra pris på. Inklätt skåp brukar dock handlarna ha bra priser på, och det är en bra investering att göra. Den betalar sej vid första bucklan du får innifrån och ut om du inte hade haft inklädsel på väggar/dörrar/tak..


Tackar för ett bra svar!


vi kör en jumpy som har några år på nacken o lirar på bra och inge större fel än slitdelar. rost kan komma också men det är ju som alla andra bilar. Rätt bra drag och luftfjädring dock upplever vi den lite stöttig men klart ett bra alternativ.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka